Zdravé psí mlsání

05.02.2020
Jezevčík Gino a jeho oblíbené kachní plátky
Jezevčík Gino a jeho oblíbené kachní plátky

Už než jsem si Gina přivezla domů, měla jsem jasno v tom, že pamlsky budu zásadně kupovat ty zdravé, tedy ne různé levné lisované mixy bůhví čeho plné kdo ví jaké chemie. 

Takže mlsáme většinou zdravé masíčko :-)

A které pamlsky pro psa jsou podle Gina TOP?

Když byl štěně, dostával jako odměnu při výcviku (no, výcviku... ha ha ha, výcvik jezevčíka má svá specifika... ale o tom až někdy jindy), takže dostával jako odměnu tato malá a tenká kachní masíčka. 

Jako úplně malému prckovi jsem je trhala na půl, později už dostával celý kousek. Je to čistě kachní maso, měkké, vhodné i pro malá štěňata, značka Huhubamboo.

Huhubamboo maličké kachní plátky, vhodné i pro pro štěňata
Huhubamboo maličké kachní plátky, vhodné i pro pro štěňata

Pak jsem objevila v jednom soukromém brněnském obchodě s chovatelskými potřebami tenké proužky sušeného lososa - na nich si pochutnával nejen Gino, ale i naše kočka. Bohužel je teď nemám, až se tam zase vypravím, dodatečně dodám informace i fotku, protože to bylo malinké a tenké, takže taky velmi vhodné pro malé štěně.

Dalším naším oblíbeným pamlskem jsou sušené mořské rybičky - kostičky od Fish4Dogs. Hodně voní, kdo nemá rád ryby, nebude z nich nadšený, ale psi ano.


Kostičky ze sušených mořský ryb
Kostičky ze sušených mořský ryb

A teď zpozorněte... Gino taky vždy zpozorní, kdykoliv na ně pomyslím nebo jdu do lednice... Za tyto kachní plátky by totiž byl ochoten i vraždit...teda poslouchat :-))


Rocco kachní plátky
Rocco kachní plátky

Ty jsou u nás naprosto TOP pamlsek! I u toho focení mi musel asistovat - viz úvodní obrázek.    Co kdybych mu to chtěla sežrat já, že? :-)

Jsou to opravdu plátky masa, tužší, takže ne pro úplně malá štěňata. Používám je i jako odměny pro výcvik, jelikož když Gino zjistí, že je mám u sebe, poslouchá :-))

Tady je ještě jeden detail. 

Detail kachního plátku Rocco
Detail kachního plátku Rocco


Na výcvik si je nakrájím na malé kousky, jsou sice tvrdší, ale nakrájet jdou. Zrovna jsem je zase objednávala, měli na ně akci na Zoohitu. 

Na závěr ještě jeden tip na zdravé psí mlsání. Kupujeme granule BARDOG, prozatím ty pro štěňata. 

Ale kupuji tam i Bardog TOP LAMB 60, za studena lisované granule, a to jehněčí maso. Obsah masa je 60 procent. Granulky jsou pevné, s těmito nekrmím, ale výborně se hodí  i jako odměna a přesně na to je používám, protože nezašpiní kapsu.

Ne jako odměnu při výcviku, ale na hryzání, když psa potřebuji zabavit, mu občas dám sušené vepřové ucho. A takové ty žvýkací kosti pro psy moc nekupuji, jen opravdu vyjímečně.  

To je z našeho mlsání tak všechno, občas jsem koupila nějaké jiné mlsky, ale většinou jsem se zase vrátila tady k těmto. 


A jaké mlsání preferuje váš pes?