Nová akvaristika v Brně

22.10.2020

3D akvária

O tom, že se v Brně na Křenové otevírá nová akvaristika, jsem se dozvěděla už před časem a samozřejmě jsem to chtěla jít, coby správně zvědavá ženská,  co nejdříve omrknout. Zvláště, když jsem zjistila, kdo ji otevírá :-)

Podařilo se mi se tam dostat ale až dnes a něco málo jsem nafotila i pro vás.  


Prodejna 3D akvaria působí velice příjemně
Prodejna 3D akvaria působí velice příjemně


Novou brněnskou akvaristiku 3D akvária  najdete na Křenové 8, je to hned pod nádražím za křižovatkou a jako orientační bod poslouží vedlejší prodejna obuvi. Vedle ní je průjezd s označením akvaristiky a šipky vás nasměrují do průjezdu.

Když projdete tím průjezdem, pokračujte dál rovně přes dvůr a skoro až vzadu vpravo je pak vchod do prodejny. Zatím je to tam trošku nenápadné, další směrovka je prý v plánu po opravě fasády :-) Ale najdete to, když jsem to našla já, blondýna... :-) Dá se tam i projet autem a zaparkovat tam.

Vchod do prodejny 3D akvária
Vchod do prodejny 3D akvária

A po pár schůdcích se ocitnete v akvaristickém ráji :-) 

Je zde několik různých velkých i malých krásných ukázkových nádrží, takže je na co se dívat. A zaujalo mě i to malé paludárium, hmmm ... že bych někde doma ještě našla místo na šesté akvárko? No uvidím :-)

Interiér prodejny na mě zapůsobil velice příjemně. 

A příjemný byl i pan majitel. Ostatně, Davida Pecháčka, majitele této akvaristiky, si možná brňáci budou pamatovat z jeho působení ve Sklorexu. Tehdy jsem tam za ním (a za jeho kolegou) posílala začátečníky na rady, a to hned, jak jsem si všimla, že dobře radí. 

A to já si všímám, to totiž nebývá pravidlem. Velmi často řeším problémy začínajících akvaristů, kterým někde v akvaristikách poradili špatně. Proto jsem ráda, že zrovna on si otevřel akvaristiku. Prodejců, co radí dobře si vážím. Moc jich není. 

A taky mu tam můžu klidně posílat začátečníky na rady, protože já na tu techniku moc nejsem :-)

Co se týká sortimentu, zběžně jsem to omrkla a nabízí se zde běžný akvaristický sortiment, krmivo, ryby i rostliny. Najdete tady techniku (i další zboží) známých značek, viděla jsem třeba Oase.  

A co mě opravdu velice zaujalo, je možnost si vyzkoušet poskládat z vybraných kořenů nebo kamenů, jak to pak bude v akváriu vypadat. Takové cvičné akvárium na sucho :-) 

Zde si můžete cvičně poskládat kořeny a kameny, abyste viděli, jako to pak bude v akváriu vypadat
Zde si můžete cvičně poskládat kořeny a kameny, abyste viděli, jako to pak bude v akváriu vypadat

Vytvoříte si tu layout svého budoucího akvária a koupíte jen ty kořeny nebo kameny, které pak upotřebíte. Dobrý nápad!

Otevírací doba se mi líbí, je vstřícná pro pracující akvaristy. Pondělí a čtvrtek do 17 hod a zbytek týdne do 18,30 hod. I v pátek. Super! Když mi něco chybí, zjistím to nejčastěji v pátek k večeru nebo v sobotu :-)

Zavřeno je v neděli. Když tak dole ve fotogalerii je otvíračka vyfocená, můžete si ji rozkliknout.

Dobrá zpráva pro mimobrněnské je, že časem bude i  e-shop, zatím tam ale nic není, teprve vzniká. 

Zato 3D akvária najdete na  Facebooku - 3D akvária.cz  a tam už je živo. I soutěž už stihl uspořádat :-)

Ještě sem přidám na závěr pár dalších fotek, co jsem tak v rychlosti pořídila a popřeji 3D akváriím a hlavně panu Pecháčkovi, ať se daří a spoustu spokojených zákazníků.


No a já jdu přemýšlet, kam dám to šesté akvárko, teda první paludárko :-)

...

Taky, když se někde poblíž otvírá nová akvaristika, musíte u toho být? 

Já ano, ale zásadně tam chodím bez peněz, jen se podívat. Jinak bych ten stop stav na počet akvárek nedodržela a už to tu fakt nemám kam dávat :-)