Malá oáza uprostřed Brna

19.07.2019

Zase jsem se jednou toulala a mým cílem byl Spielberk Office Centre na ulici Holandská. 


Téměř v centru Brna, mezi Vaňkovkou (nebo spíš autobusovým nádražím Zvonařkou, které je naproti Vaňkovce) a Rondem (oficiálně teda je to DRFG Arena, ale neznám brňáka, který by tento název používal :-) - prostě Rondo bude vždycky pro nás Rondo, ale to jsem odbočila) je taková malá, uměle vytvořená, ale přesto pěkná oáza klidu, lákající k posezení a odpočinku třeba při obědové pauze.

Když k této oáze přicházíte, působí to celkem nenápadně. Vlastně by to člověk ani nečekal, že poblíž velmi frekventované oblasti je něco takového. No, řekli byste, že za těmi vysokými budovami se nachází klidné místo k posezení?

Přitom je hned vedle velice frekventovaná silnice Poříčí ...

Ale když přejdete po mostě přes řeku Svratku, ocitnete se jakoby v jiném světě. A vůbec na tom nic nemění fakt, že hned vedle je Bauhaus, v dálce vidíte AZ Tower a o kousek dál vede frekventovaná vlaková trať. 

Na ulici Holandská sídlí Spielberk Office Centre, což je moderní komplet budov s kancelářemi, hotelem, restauracemi a firmami. A samozřejmě i spoustou lidí. 

A k tomu s třemi rybníčky uprostřed toho všeho. Včetně mola a laviček, lákajících k posezení. 


Třetí rybníček se zrovna nejspíš upravoval, chyběly rostliny. Ale to nevadí, i tak je na co se dívat. Ryby se fotit nechtěly, tak jsem zvěčnila kačeny, co přilítly asi od nedaleké Svratky.

Ano, je to uměle vytvořené, ale mě se to líbí. Jednak je tam příjemné klima i ve velkých vedrech a jednak je tohle rozhodně lepší, než vybetonované nebo vyasfaltované plochy. Kéž by bylo víc takových oáz po Brně!


Podívejte se i na Youtube, dala jsem tam tři videa rybníčků